Lezing & Proverij: Ontdek de wijnen van Zuid-Afrika

Lezing & Proeverij: Ontdek de wijnen van Zuid-Afrika

Wanneer?

Datum

Donderdag 08 februari 2024


Tijd

19.30 - 21.30 uur

Waar?


Kade 10

Westkadijk 10

3861 MB Nijkerk

Kosten?


Prijs € 25,00 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: 8

Maximaal aantal deelnemers: 26

Indrukwekkend Zuid-Afrika. Prachtige natuurgebieden, zon, zee, strand, bergen en… heerlijke wijn. Zuid-Afrika heeft veel te bieden, en ook onder de Zuid-Afrikaanse wijnen is er enorm veel te ontdekken!


In 1655 plantte Jan van Riebeeck de eerste druivenstokken en werd in 1659 de eerste Zuid-Afrikaanse wijn gemaakt. De rest is geschiedenis. Zuid-Afrikaanse wijnen zijn wereldwijd erg gewild, waaronder de premium wijnen uit kwaliteitsgebied Stellenbosch.Het land verbouwt zo’n beetje elk internationaal druivenras, maar staat nog steeds bekend om zijn eigen pinotage en de meeste aangeplante witte druif ‘steen’, oftewelchenin blanc.


Wat gaan we deze avond doen?

Sinds enige tijd kunt u bij Slijterij-Wijnhandel “De Moor” ook terecht voor proeverijen en dat is precies wat we gaan doen tijdens deze avond.


Onder deskundige leiding wordt u wegwijs gemaakt in de wereld van wijnen uit Zuid-Afrika. Jarno van Bambost zal u diverse soorten laten proeven en daarbij boeiende verhalen vertellen over de herkomst.


TIP:

Maak van deze avond een avondje uit door voorafgaand aan de Lezing & Proeverij een tafeltje te reserveren voor het diner of een dagschotel bij Kade10.
Klik hier om naar de website van Kade10  te gaan. Geef bij de reservering even aan dat je meedoet aan de lezing & proeverij van de VUN. 

Gastheer: Jarno van Bambost

Hi! Mijn naam is Jarno van Bambost. Ik ben 23 jaar en woon in Nijkerk. Ik heb bij verschillende wijnbedrijven gewerkt, zoals Gall&Gall en Chateau Amsterdam en ondertussen ben ik al meer dan twee jaar werkzaam bij Wijnhandel en Slijterij De Moor.


Mijn passie voor wijn is eigenlijk aangewakkerd door anderen. In de winkel kreeg regelmatig vragen omtrent verschillende wijnstijlen of combinaties met eten. Door hier verder in te duiken kwam ik erachter dat wijn een super interessant product is, met een hele wereld erachter vol verschillende herkomsten en verhalen. Zo ben ik de afgelopen jaren verder gaan leren, ontdekken en proeven.

Inmiddels heb ik verschillende wijnopleidingen en cursussen afgerond, waaronder SDEN niveau 2 en 3, maar er valt voor mij nog steeds heel veel te leren in de wereld van wijn. Daar neem ik anderen dan ook graag in mee!

unsplash