Duits

Duits

Wanneer?

Startdatum & Lestijden


DUITS 1e jaar 02 oktober 2024 | 19.30 uur 


DUITS 2e jaar (o.v.b.) | 01/02 oktober 2024 | 19.00 uur 

DUITS gevorderden/conversatie (o.v.b.) |

01/02 oktober 2024 | 20.30 uur 

Waar?


Corlaer College

Ds. Kuypersstraat 3

3863 CA Nijkerk


Ingang: achterzijde VMBO gebouw (via Vlinderlaan)

Kosten?


Prijs € 245,00 p.p.


Minimaal aantal deelnemers: 5

Maximaal aantal deelnemers: 16

10 cursisten = 22 lessen

9 of minder cursisten = 18 lessen

Willkommen!


Duits is een vast onderdeel van ons  aanbod taalcursussen. In september 2022 starten we weer met de cursussen Duits. Een indicatie van onze taalniveau's kunt ook terugvinden op de hoofdpagina van de talen: klik hier


Duits 1e jaar

De beginnende cursist mag van de cursus verwachten dat het zelfvertrouwen om Duits te spreken, lezen en schrijven wordt versterkt en dat er tijdens de lessen een ontspannen sfeer is. Er zal natuurlijk aandacht besteed worden aan de grammatica, omdat dat nu eenmaal noodzakelijk is voor het correct spreken in het Duits. Verder zal er nóg meer aandacht besteed gaan worden aan de spreekvaardigheid in het Duits. 


Uit de afgelopen cursusseizoenen is gebleken dat daar behoefte aan is. Na afloop van de cursus kan de cursist zich behoorlijk redden met de Duitse taal tijdens een verblijf in een land waar Duits gesproken wordt.


Duits 2e jaar

We gaan verder waar we aan het einde van het eerste jaar zijn gebleven. Vroeger op school Duits gehad, maar is het weg gezakt? Dan zou instromen in het 2e jaar best een optie kunnen zijn. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Duits gevorderden / conversatie (B1) 

Het je minimaal 3 jaar Duitse les gevolgd of je spreekt goed Duits maar wil je taalvaardigheid bijhouden? Dan is de gevorderden / conversatie les wellicht een goede keuze voor jou.

Algemeen

Zonder eigen studie-inbreng in de vorm van huiswerkopdrachten zal er geen maximaal rendement uit de cursus gehaald kunnen worden. De verwachting is dat de gemiddelde studiebelasting per les 1,5  tot 2 uur zal bedragen.


Er wordt gewerkt met de methode "Deutsch A1, Bitte!?" in het eerste jaar, met uitloop naar het tweede jaar. Deze methode bestaat uit een cursusboek  en werkboek in één.


Wil je bijvoorbeeld weten wat een  mooie Duitse vertaling is van het woord "lolly", wilt u meer zelfvertrouwen ontwikkelen om  u in het Duits goed verstaanbaar te maken of wilt u gewoon eens aan de Duitse taal "ruiken"?   Schrijf u dan nu in voor deze uitgebreide taalcursus want er is maximaal plek voor 16 deelnemers!

Studieboeken


Je dient zelf zorg te dragen voor de aanschaf van de studieboeken. Wij adviseren echter wel om deze pas aan te schaffen als de cursus definitief door zal gaan.

Cursus

Boek

ISBN

Indicatieprijs

1e jaar

Deutsch A1, Bitte!?

9789077977002

€ 35,00

2e jaar

Deutsch A1, Bitte!?

9789077977002

€ 35.00

Gevorderden / Conversatie

volgt

volgt

volgt

Uw docent: Wim Jagt

1e jaar Duits

Mijn naam is Wim Jagt. Ik ben bevoegd docent Engels en Duits 2e graads.

De opleiding heb ik aan de Nijmeegse Hogeschool Interstudie gevolgd. Na de Lerarenopleiding heb ik in het voortgezet onderwijs gewerkt; daarnaast  heb ik in de avonduren Engels en Duits  gedoceerd aan volwassenen en ondersteunende lessen verzorgd bij particulieren.

 

Tegenwoordig ben ik als docent werkzaam in het – toeristisch – beroepsonderwijs.  De moderne vreemde talen spelen daarbij een relevante rol ; de Duitse ‘Sprache’  is voor Nederlanders een belangrijke taal. Denkt u maar aan de vele Nederlandse toeristen die naar Duitsland met vakantie gaan en aan de talloze Duitse vakantiegangers (met hun €uro’s) die ons land bezoeken!


Bij de VUN krijgt u de mogelijkheid de Duitse taal op diverse vaardigheden te beleven;  ik denk daarbij aan lezen en luisteren, maar ook  op mondeling gebied kunt u zich straks in een conversatie in grote lijnen verstaanbaar maken; hoe mooi is dat? Uiteraard komt de grammatica aan bod, maar hier wordt niet specifiek de nadruk op gelegd. Het verwerven van de woordenschat is bij welke taal dan ook van groot belang, want de algemene boodschap moet immers overkomen.


De slogan “Leren is VUN” zullen we samen waarmaken ! Bis bald.

Uw docent: Vacant

2e jaar Duits & gevorderden/conversatie

Ben jij die ene enthousiaste docent(e) Duits die vanaf oktober 2024 aan de VUN les gaat geven aan onze 2e jaar en gevorderden/conversatie cursisten? Ben je ook nog eens beschikbaar op dinsdag of woensdagavond?

Ja, stuur dan jou CV met motivatie brief aan info@lerenisvun.nl

unsplash