Lezing: Help! Mijn kind is een brugpieper.

Lezing: Help! Mijn kind is een brugpieper

Wanneer?

Datum

Maandag 30 september 2024


Tijd

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Waar?


Bibliotheek Nijkerk

Frieswijkstraat 99

3861 BK  Nijkerk

Kosten?


Prijs € 8,50 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: n.v.t.

Maximaal aantal deelnemers: 100

Het is zover: je kind gaat naar de middelbare school! Een spannende overstap. Hoe begeleid je je kind tijdens deze overgang? De eerste weken zitten er op, waarschijnlijk ervaren jullie de eerste studie uitdagingen en komen er allerlei vragen op bij jou als ouder. Heel normaal.
Miranda Versluis, Remedial Teacher en Kindercoach zal tijdens deze avond in de vogelvlucht ouders meenemen in de wondere wereld van de brugpieper anno nu!

De basisschool is na acht jaar bekend terrein. Maar nu breekt een nieuwe fase aan. Vooral de eerste weken van de middelbare school zijn spannend. Gelukkig hebben de meeste scholen een introductieperiode, zodat kinderen langzaam kunnen wennen. Maar ja dat is voor de kinderen. Wat doe je als ouder? Daar gaan we het deze avond over hebben.

Hoe ver je kind sociaal-emotioneel is, bepaalt mede in welk tempo hij went aan de nieuwe situatie. Wennen kost tijd. Alle nieuwe indrukken laten hun sporen na. Je kind zal deze periode waarschijnlijk vaker moe zijn. Daarnaast heb je of krijg je binnenkort te maken met een puberbrein. Hoe werkt dat puberbrein nou eigenlijk?


Naast een stukje inzicht gaan we ook naar praktische tips kijken. Hoe kan je je kind helpen plannen of ondersteunen bij het leren. Het liefst zonder dat dit tot frustraties leidt tussen jou en je kind. Wat mag je als ouder verwachten van de school als het gaat om ondersteuning. Heeft je kind leeruitdagingen? Waar heeft een kind recht op qua ondersteuning (extra tijd) vanuit school.

Soms weet je niet zo goed hoe je je kind het best begeleidt. Ook dat mag er zijn. Durf hulp te vragen. Aan een leerkracht, mentor of bevriende ouder bijvoorbeeld. Of raadpleeg als het echt lastig is een orthopedagoog of maak gebruik van de opties on je kind te ondersteunen bij zijn/haar uitdagingen door het inzetten van studiebegeleiding of een kindercoach. 

Gastspreker: Miranda Versluis

Mijn naam is Miranda Versluis. Ik ben sinds 1993 gediplomeerd leerkracht basisonderwijs na heel wat jaartjes voor de klas (groep 1 t/m 8), ben ik in 2012 TOPpeRTjes begonnen.  TOPpeRTjes is een Remedial Teaching Praktijk  in Nijkerk. 


Nadat ik in 2012 mijn Master Special Educational Needs behaald, met als specialisatie lezen en rekenen begeleid. Aanvullend heb ik o.a. een opleiding gedaan tot kindercoach en Intern Begeleider.  Ook ben ik trainer en coach op executieve functies, begeleiden ik en mijn collega's kinderen met visusproblemen, leren leren, plannen. Wij geven remedial teaching, bijles, examentrainingen en studiebegeleiding aan kinderen op zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs. 

Naast dit alles coach ik ook leerkrachten o.a. voor de Hogeschool Utrecht (LIST en DENK) en diverse lagere- en middelbare scholen.

In 2014 gaf ik mijn eerste Nederlands voor anderstaligen lessen voor de VUN.  Ook heb ik lezingen gehouden over leerproblemen zoals dyslexie en dyscalculie en het puberbrein.