Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hier lees je de meest gestelde vragen en antwoorden over de VUN en ons programma. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail!ALGEMEEN

V.      Welk effect hebben de corona maatregelen voor de activiteiten van de VUN?
Voor al onze cursussen, lezingen en VUN Specials geldt dat deze zullen plaats vinden binnen de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM en onze locaties.

Hierdoor zijn er minder plekken beschikbaar voor onze activiteiten dan je gewend bent. Wil je verzekerd zijn van een plekje bij één van onze cursussen, lezingen of VUN Specials?  Meld je dan tijdig aan! 


CURSUSSEN EN LEZINGEN INHOUDELIJK

V.      Fotografie: Ik heb geen spiegelreflex camera kan ik dan wel deelnemen?


Voor onze fotografie cursussen geldt dat je een camara nodig hebt die volledig handmatig in te stellen is (ISO, sluitertijd, diafragma, belichting). Een spiegelreflex camera is niet noodzakelijk. Veel systeemcamera's zijn tegenwoordig voorzien van menu's om volledig handmatig in gesteld te worden. Twijfel? Neem dan contact op met de cursuscoördinator om te overleggen of uw camera geschikt is voor onze cursussen.


Onze fotocursussen zijn niet gericht op hen die willen fotograferen met een smartphone!INSCHRIJVEN EN DOORGANG VAN CURSUS/LEZING


V.      Wanneer hoor ik of mijn cursus doorgaat?


Voor onze cursussen hebben wij een minimaal aantal deelnemers nodig om de cursus te kunnen laten starten. Als het minimale aantal deelnemers is behaald wordt op de pagina "Cursus- en lezingenoverzicht" een melding geplaatst dat deze cursus definitief is van doorgang. Je kan dit dus zelf in de gaten houden.


De beslissing om een cursus wel of niet te laten starten wordt circa 1 week voor de eerste cursusavond genomen op basis van het op dat moment bij ons bekende aantal definitieve inschrijvingen.

 

Ben je inschreven via onze webshop voor een cursus ontvang je circa 5 dagen voor aanvang van de cursus per e-mail definitief bericht over de doorgang van de cursus.


V.      Gaan alle lezingen gegarandeerd door?


Alle lezingen in samenwerking met de bibliotheek Nijkerk gaan gegarandeerd door.  Dit is ook aangegeven in onze webshop en op de informatiepagina van de betreffende lezing.  Mocht echter blijken dat er geen enkele of slechts 1 of 2 inschrijvingen voor een lezing zijn een paar dagen voor de lezing dan kunnen wij besluiten om de lezing als nog te annuleren.  Als je bent ingeschreven wordt je hierover geinformeerd via een e-mail.


Voor lezingen op een andere locatie geldt net als bij cursussen dat deze doorgang zal hebben bij het behalen van het minimaal aantal benodigde deelnemers.

Als het minimale aantal deelnemers is behaald wordt op de pagina "Cursus- en lezingenoverzicht" een melding geplaatst dat deze lezing definitief is van doorgang.

 

Een paar dagen voor de lezing ontvang je tevens een e-mail ter herinnering aan de lezing per e-mail.


V.      Moet ik me inschrijven voor een cursus of lezing of kan ik ook gewoon binnenlopen?


Cursus

Voor een cursus moet je vooraf ingeschreven zijn. Binnenlopen op de 1e avond is niet mogelijk. Inschrijven kan via onze webshop.

Waarom? Voor onze cursussen geldt dat wij een minimaal aantal deelnemers nodg hebben om de cursus te kunnen laten starten. De beslissing om een cursus wel of niet te laten starten wordt circa 1 week voor de eerste cursusavond genomen op basis van het op dat moment bij ons bekende aantal definitieve inschrijvingen.


Lezing

Wij stellen het zeer op prijs als je een via onze webshop een kaartje koopt voor een lezing!

Waarom? Zo weten we vooraf dat er voldoende interesse is voor de avond die we organiseren en dat onze gastsprekers niet voor 1 deelnemer komen.  Als er namelijk vooraf geen interesse lijkt te zijn, dan kunnen wij besluiten om een lezing alsnog te annuleren.


Binnenlopen op de avond van de lezing is alleen mogelijk bij de lezingen welke in de Bibliotheek plaatsvinden of als dit is aangegeven bij de lezing.  Voor andere lezingen is vooraf inschrijven verplicht.


FINANCIEEL

V.      Mijn cursus gaat niet door, hoe krijg ik mijn geld terug?


Het cursus wordt automatisch teruggestort op de rekening waarmee betaald is. Heb je betaald met een creditcard, dan wordt dit teruggestort op de creditcard. Het duurt circa 5 - 10 werkdagen voordat het cursusgeld op je rekeningafschrift is te zien. Bij een creditcard dan dit iets langer zijn omdat deze vaak 1 x  per maand worden verrekent door de creditcard maatschappij.