Lezing: Maak opvoeden leuker en makkelijker

Lezing: Maak opvoeden leuker en makkelijker

Wanneer?

Datum

Donderdag 09 november 2023

Tijd

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Waar?


Bibliotheek Hoevelaken

Meerveldlaan 22

3871 ED Hoevelaken

Kosten?


Prijs € 8,50 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: n.v.t.

Maximaal aantal deelnemers: 26

Hou meer tijd over voor aandacht voor je kinderen, je partner en jezelf

Kinderen opvoeden is leuk, en kan tegelijkertijd ook pittig zijn! Iedere ouder kan een boek schrijven over wat je allemaal meemaakt als je eenmaal kinderen hebt. Kleine irritaties, grote uitdagingen en vragen die je tot ‘waanzin’ kunnen drijven. Hulp vragen, is misschien niet iets wat je makkelijk doet. Opvoeden wordt nog steeds gezien als iets wat iedereen kan én doet. Het is de normaalste zaak van de wereld en het hoort erbij. Dus ook het hebben van ‘lastige’ kinderen. En toch kan het leuker en makkelijker.

 

In deze interactieve lezing kijken wij samen met jou hoe je als ouder(s) je kind beter kunt bereiken en begrijpen. Heb je vragen over het gedrag van je kind? Hoe je beter kunt begrijpen wat je kind vraagt en nodig heeft? Of hoe jij en je partner meer op één lijn komen als ouders zonder irritaties en spanning? Kom dan naar onze interactieve lezing op 9 november aanstaande in Hoevelaken als jij meer balans en harmonie in huis wilt brengen!

Gastsprekers: Angela en Sandra

Samen Opvoeden is Leuk

Wij zijn Angela (48) en Sandra (46). Bij elkaar hebben we 4 kinderen in de leeftijd 9 tot en met 16 jaar. Vanaf het moment dat wij moeder waren, is ons leven totaal veranderd. Wij hadden geen idee hoe groot de impact zou zijn. Ineens stonden onze kinderen op één. Wij moesten een nieuwe balans vinden in tijd voor jezelf, elkaar, het gezin, het werk en ons sociale leven.


In het begin vertrouwde we vooral op onze intuïtie. Ook wij ervaren zelf uitdagingen in het opvoeden. Hoe meer interactie met onze kinderen, hoe groter onze behoefte aan reflectie, informatie en kennis. Iedere dag een kans op nieuwe inzichten in wie we zelf zijn en wat onze kinderen nodig hebben. Het inspireerde ons tot het volgen van kindgerichte en oudergerichte opleidingen.


Wij willen onze kennis en ervaring inzetten om andere ouders te helpen opvoeden leuker en makkelijker te maken. Ieder kind is uniek. Ieder kind vraagt een andere benadering. Wij ondervinden dit iedere dag weer met onze eigen kinderen: hoogstimulatief en hoogsenstief, hoogbegaafdheid, pleegkind (trauma- en hechtingsproblematiek) en het doormaken van een scheiding.

unsplash