Lezing: Genealogie, wie zijn onze voorouders?

Lezing: Genealogie, wie zijn onze voorouders?

Wanneer?

Datum

Maandag 29 januari 2024


Tijd

19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Waar?


Bibliotheek Hoevelaken

Meerveldlaan 22

3871 ED Hoevelaken

Kosten?


Prijs € 8,50 p.p.

Start: gegarandeerd


Minimaal aantal deelnemers: n.v.t.

Maximaal aantal deelnemers: 26

Ken jij je ‘roots’? Hoe en waar leefden je voorouders? Hadden zij een eigen huis of land? Moesten zij vluchten of waren zij zoekend naar een beter leven?  Hoe kwamen zij aan een inkomen en gingen zij daarvoor op reis?


Op zoek naar antwoorden op deze vragen kom je soms verrassende ontdekkingen tegen waarvan er een aantal worden besproken.  Met zulke verhalen kan een stamboom een mooie familiegeschiedenis worden.  In  elke familie komen bijzonder mooie verhalen en soms ook betreurenswaardige gebeurtenissen voor. Een blik in het verleden is de moeite van onderzoek waard.  Zeker nu er steeds meer documenten op internet te vinden zijn.


Hoe ga je beginnen? Daar vertelt Gerrie graag meer over.

Gastspreker: Guus van Gameren

Toen ik 50  in 2007 werd was dat het begin van interesse naar mijn verdere voorouders. Dit is uitgelopen op een omvangrijke hobby die ik met veel plezier doe en hoop te blijven doen.


Inmiddels ben ik een van de trekkers van de Bommelwaardse boom, een project omde inwoners van de Bommelerwaard in kaart te brengen. Tezamen met een beperktaantal vrijwilligers zijn er inmiddels ruim 812.000 namen in de “boom” waarmee we 1 van de grootste particuliere genealogisch projecten in Nederland zijn.

Na mijn werk als directeur van diverse auditafdelingen ben ik in 2021 toegetreden tot het hoofdbestuur van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) in de rol van vice-voorzitter.

unsplash